GUSTAV SALMINEN, SVENSK MÄSTARE.

SM tävlingarna i avancerad flygning på Ödestugu den 7 till 9 juli gynnades av bra väder och kunde avslutas en dag tidigare än beräknat. Vi kunde också glädjas åt många besökare. Både förstagångsbesökare och gamla segelflygare som lockats dit av arrangemanget och som ville återuppleva minnet av segelflygning.
Tävlingsledare var vår ordförande Ragnar, ”Ragge” Stenér. Tävlingen gick i två klasser: Sportsman och Advanced.
I klass advanced segrade vår inte okände medlem GUSTAV SALMINEN som därmed blev SVENSK MÄSTARE i avancerad flygning. Det var dock hård tävling och poängavståndet till de andra tävlande i klassen var inte stort. De tre bästa flög alla MDM-1 Fox. Ett speciellt flygplan för avancerad flygning.
Andra klubbmedlemmar som tävlade var vår kassör Robert Klasson som kom på 3:e plats i klassen Sportsman. Han flög vår DG 500, SE-UTV. Segrade i den klassen gjorde Mikael Karlsson, Kronobergs Segelflygklubb. Han flyger också i vår flygklubb.

Gustav Salminen siktar nu på VM i avancerad flygning som skall hållas i Ungern med början den 18 juli.
Det blir en stor tävling och hela svenska landslaget kommer att finnas på plats, liksom Gustavs familj.
Vi hoppas på framgångsrika flygningar. All den träning och engagemang Gustav lagt ner på avancerad flygning borde belönas med medaljplats.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.