Gårdagen måndag och sista tävlingsdagen idag.

Ber om ursäkt för den lite dåliga uppdateringen, blir så lätt att glömma av när man samtidigt är med och deltar i tävlingen att man ska skriva vad so händer lite oftare.
Gårdagen blev inställd strax innan 15:00 på dagen på grund av den hårda vinden. Det var helt enkelt inte säkert att bogsera i den vind med medföljande turbulens som rådde.

Tävlingsledare Robert var uppe och sniffade mellan 12-14 ungefär, bogseringen var stökig med mycket turbulens och två gånger då vinden rollade både bogserkärra och segelflygplan 45 grader. Även landningen var mycket stökig. Robert kunde annars rapportera en del riktigt fina stig med medelstig på 2-4m/s upp till 14-1500m. Men som sagt då bogseringen inte var flygsäkerhetsmässigt godkänd och vinden inte mojnade inom rimlig tid ställde vi in dagen efter att starten skjutits 2ggr.

Dagen ser också lite knepig ut, vinden har dock vridit till mer sydlig riktning och den är lite svagare än igår vilket innebär att bogsering borde vara möjlig iallafall.
Dock ser det ut att antingen överutveckla alternativt dra in molnsjok som blockerar solinstrålningen vid 14:00 så piloterna har fått i uppgift att vara uppställda och klara kl.10:45 och vi hoppas kunna genomföra första start redan kl.11:00 för att banan skall hinna flygas innan vädret packar ihop och tackar för sig.

Briefing är som vanligt kl.10:00 och mer info skall jag försöka hinna med när vi har flugit.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer är stängda.