Gårdagen och morgonen idag.

Gårdagens på Ödestugu safe skies blev en spännande tillställning.

De flesta av piloterna trodde inte att det skulle vara möjligt att flyga banan från början men bevisligen gick det att genomföra. Magnus Schön blev dagssegrare med sin ASW20 med Hannes Wemming med ASH 26:an endast 2 poäng bakom. Daniel Eckerström från klubben kom på god tredje plats och Fredrik tvingades landa ute norr om Nässjö med 53km loggat på banan så Magnus fick behålla sina 1000 poäng som dagssegrare.

David var inte på plats under gårddagen så därför kom han aldrig till start.

Dagen ser termikmässigt markant bättre ut och en bana är lagd, det som oroar tävlingsledningen är vinden. Det är lite olika bud från prognoserna men de mest pessimistiska visar på 60km/h i maxvind på höjd och frågan är om det gör att vi med gott samvete kan skicka ut piloterna.
Vindstyrkan är även ett issue för bogseringen från fältet då Ödestugu flygfält har höga masker på båda sidor om banan och med tanke på att det är sidvind så brukar det vara rotorer och stökigt i banändarna.

Så är det något som kommer ställa in dagen idag så är det vinden på banan eller vinden i bogseringen. Vi återkommer med rapport efter briefing och under dagen.

Idag kommer vår huvudsponsor Inter hannover hit till briefingen och håller ett litet föredrag, vi hälsar deras representant varmt välkommen och hoppas att han ska trivas bra den stunden han är här.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer är stängda.